Ko je Sinan Ozen? Koliko godina ima Sinan Özen i odakle je?

Sinan Ozen
Sinan Ozen

Koliko godina ima Sinan Özen, odakle je, koja mu je profesija, koje su njegove pjesme? Da li je Sinan Ozen oženjen? Kako se zovu sve pjesme Sinana Özena? Da li Sinan Ozen ima djevojku? Odakle je Sinan Özen? Koji su sve albumi Sinana Özena? Koji su filmovi Sinana Özena? Koji su filmovi i TV serije u kojima je glumio? Evo odgovora na vaša pitanja…

Mart 1 1964in RizeRođen je u okrugu Çayeli u Turskoj. Sinan Özen, pjevač, kompozitor i glumac, ima 58 godina. Nakon što je završio osnovnu i srednju školu u Istanbulu, nastavio je školovanje u srednjoj industrijskoj strukovnoj školi Rize u smjeru niveliranja. Zbog svoje strasti prema muzici, odlučio je da napusti svoju profesiju i uđe u svijet muzike. Učestvovao je na glasovnom takmičenju 1981. Ali konkurencija kazanMeđutim, nije dobio nijednu ponudu. Uzimao je note i časove solfeđa od svoje učiteljice konzervatorija Süheyle Altmışdört, koju je upoznao prilikom svog prijatelja muzičara, i lekcije ouda i notnog solfeđa od kompozitora İrfana Özbakıra. Upisao je Državni konzervatorijum u Istanbulu 1982. Godine 1989. započeo je svoj profesionalni muzički život albumom "Dreams of My Dreams".

Između 1989. i 2016. objavio je 17 albuma i 5 singlova, od kojih je jedan bio album turske klasične muzike. Snimio je spot za svoj poslednji singl "Make Love". Klip je snimljen u gradu Batumi u Autonomnoj Republici Adjara.

Sinan Özen bio je gost emisije "Songs Us Söyler" na Kanalu D u subotu, 21. maja 2022.

Diskografija

Samac

  • Propustili ste voz (2021)
  • Vi ste važni (2021)
  • Moje mlado srce (2021)
  • Moje nebo moja zvijezda (2021)
  • Nema prijatelja (ft. Amad) (2020)
  • Akustika sa Sinanom Ozenom (2020)
  • Gorim (2019)
  • Kiss Me (ft. Ece Toprak) (2017)
  • Neka ti se ništa ne dogodi (2016)
  • Trebali bismo voditi ljubav (2015)
  • Fini saz na radiju (2014)
  • Destroyed Istanbul (2013)
  • Quiero Comer Tus Labios & I Eat Your Mouth (2003)

albumi

  • 2016: Drugačije arhivirano 22. novembra 2016. u Wayback Machine. Sinan Music
  • 2014: Pjesme mog oca i evropska muzika İnce Saz
  • 2011: Master Cinar Music
  • 2010: Sinan Ozen 2010 Cinar Music
  • 2007: Bez kompromisa Sinan Music
  • 2006: Stanje ljubavi Sinan Music
  • 2004: Wet Wet Akbaş Music
  • 2002: My Vagrant Heart Akbaş Music
  • 2000: Ako odem daleko Akbaş Music
  • 1998: Akbaş Music Alone
  • 1997: Festival za kuću Okey Records
  • 1996: Dim moje cigarete Sen Okey Plakcilik
  • 1994: Ostavio sam ružu na vašim vratima Okey Records
  • 1993: Okey Records za The Way of Death
  • 1992: Kiss Me Okey Records
  • 1991: Želim da se zaljubim Okey Records
  • 1990: Snowflake Okey Records
  • 1989: Okey Records If I Net Have Dreams

EPs

  • 2011: Volio sam te (ft. Aslı Güngör)
  • 2003: Jedem tvoja usta
  • 1998: Bespomoćan sam
  • 1998: Sam
  • 1997: Festival kućama
  • 1996: Dim iz moje cigarete
  • 1994: Ostavio sam crvenu ružu na tvojim vratima
  • 1993: Način na koji umirem
  • 1992: Poljubi me
  • 1991: The Troubled Oud
  • 1990: Pahulja
  • 1989: Da nisam imao snove

video klipovi

  • Neka vam se ništa ne dogodi
  • Trebalo bi da vodimo ljubav
  • Fin saz na radiju
  • Istanbul je uništen
  • I Love You feat. Aslı Güngör
  • žalim
  • uživo
  • Veoma ali veoma
  • Ne reci da se ništa ne dešava
  • Ne znam
  • Ne mogu te povrijediti
  • mislim na tebe
  • To boli
  • Bez kompromisa
  • You So Much
  • Ostavite tamo gdje se lomi
  • Pusti ruke
  • Izbrisao sam
  • Wet Wet
  • poljubi me u uvo
  • Došao sam da spavam
  • Spavaj i raste
  • dušo
  • Ezan za nas
  • Idemo
  • očajan sam
  • Nisam mogao plakati
  • Ti si dim moje cigarete
  • beskrupulozni ljudi
  • Slatka nevolja moje glave
  • Festival do kuća
  • Jedem tvoja usta

Filmografija

  • sjaj noći
  • Back Streets sezona 2
  • Tirvana
  • Gospodar izvlačenja
  • Sinan Ozen pjeva

Slični oglasi

Budite prvi koji će komentirati

Komentari